Plejehjemsgudstjenester

I Mejrup ligger Plejecenteret Mellemtoft som en lille oase ned til søen med marker, heste og får omkring. Her er der gudstjeneste i et af husene hver anden tirsdag kl. 11.00. Gudstjenesterne er offentlige og åbne for enhver, ligesom alt andet i kirken.

En pårørende siger: "Det er det mest meningsfulde, jeg kan foretage mig sammen med min gamle mor i kørestol. Hun bliver så glad, når vi følges ad. Hyggeligt med kirkekaffe og snak bagefter." En anden pårørende siger: Skønt med lys og blomster og musik. Stor ros og tak til de frivillige." Endnu en pårørende siger: "Min far er dement og har mistet sproget. Det er bevægende at opleve ham vågne op og få sprog, når han synger "Nu falmer skoven" udenad og siger med på trosbekendelsen. Så får jeg ham tilbage et øjeblik." En ansat siger: "Salmerne har en stærk kraft i sig, ligesom brødet og vinen og Fadervor. Dét kan nå ind til vores beboere, uanset hvor dårligt de har det. Hvor er det godt."

Sådan er det. Når man ikke mere kan komme til kirken, så kommer kirken til én. Til tro, til trøst, til håb og til fællesskab. Vi lever jo, lige til vi dør. Og når vi dør, lever vi for Gud, uanset alder.