Konfirmation

At vælge at gå til præst er at vælge at blive klogere på sig selv, på andre, på livet og på Gud. Det giver fede oplevelser, undervisning i kristendom og personlig identitet.

Hvordan er alting blevet til? Hvor kommer vi fra? Hvorfor skal vi dø? Gud, hvis du er til, hvorfor tillader du så krige? Hvis du er almægtig, hvorfor udrydder du så ikke bare alt det onde? Må man have hunde med i himlen? Er det ok, jeg spørger, Gud? Og gider du svare? Det ville godt nok være nice;-)

Konfirmandlejr, church-cruice, film, YouTube, the og kage, Tip en 13'er, Mangabibel, Afrikabesøg og mulighed for at spørge om ALT.

Viden og oplysning bliver man kun klogere af. Konfirmation til foråret ...? Du bestemmer selv. Det er ok at sige nej. Men Gud sir' ja til dig :-) Og de bedste fester begynder altid i kirken. Både de store og de små hyggelige der hjemme. Og så er der jo altid Blå Mandag.

Praktiske forhold omkring konfirmationen

Konfirmationsdage

I Mejrup Kirke er der altid konfirmation St. Bededag (7.a), samt lørdag (7.c) og søndag (7.b) efter St. Bededag.

For at få plads til så mange gæster som muligt i kirken på konfirmationsdagen, deler vi hver klasse i to hold efter aftale eller ved lodtrækning. Det første hold konfirmander fra klassen bliver konfirmeret kl. 9 og det næste hold kl. 11.

Fotografering af hele klassen sker mellem de to gudstjenester.

Indskrivning til konfirmation

I begyndelsen af hvert skoleår modtager alle elever i 7. klasse et brev med tilbud om at blive indskrevet som konfirmand det følgende forår.

Indskrivningen sker til en gudstjeneste for hele familien. Efter gudstjenesten er der kaffe og vand, mens konfirmanderne får forskellige informationer.

Alle elever i 7. klasse kan indskrive sig til konfirmation og deltager herefter i konfirmationsforberedelsen.

Er eleven ikke døbt må han eller hun meget gerne deltage i konfirmationsforberedelsen. Vælger eleven at blive konfirmeret, skal han eller hun blot lade sig døbe inden da.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen foregår i skoletiden. Mødetider oplyses ved indskrivningen.

Undervisningen følger skolens kalender med hensyn til ferier og fridage. Udover den jævnlige undervisning, byder konfirmationsforberedelsen bl.a. også på gudstjenester, church-cruise, samt en konfirmandlejr.