Kirke eller rådhus... eller både-og

Foto: Hartmann Schmidt Fotografi

Den tindrende lykke, når man har fundet sammen med netop dén, man har håbet på. Den strålende glæde, når man beslutter at ville følges ad gennem livet. Den stille taknemlighed, når kærligheden giver tilværelsen retning og mening.

Hvor går man hen, når livet bliver overvældende stort, og vores ord slipper op?

Et kirkebryllup sætter ord på vores højeste og dybeste følelser og giver en højtidelig ramme. Her siger vi "ja" til hinanden og "tak" for hinanden både overfor Gud og mennesker. Kirken er et tudehus. Her er det naturligt at græde både af glæde og sorg. Her er rum for os som hele mennesker. 

Et kirkebryllup kan være beskedent og stilfærdigt som på rådhuset. Det koster ikke noget. I kirken får vi Guds velsignelse. Hvem kan undvære den? Det er livet om at gøre. I medgang og i modgang, indtil døden skiller jer ad. For kærligheden vil nu engang ikke nøjes med mindre end evigheden. 

Praktiske forhold omkring vielsen

For at blive viet i Mejrup Kirke skal mindst en af jer være medlem af folkekirken og have tilknytning til Mejrup Kirke.

Når I har besluttet jer for en kirkelig vielse i Mejrup, henvender I jer til sognepræsten og aftaler tidspunkt for vielsen. 

Tidligst fire måneder før vielsen, skal I henvende jer på borgmesterkontoret på rådhuset i Holstebro for at få udstedt en prøvelsesattest. I skal have personnummerbeviser og evt. dåbsattester med på borgmesterkontoret. 

I rimelig tid før vielsen i kirken aftaler I en samtale med præsten. Her taler vi om brylluppet og de praktiske forhold i kirken. Det er også her, vi aftaler, hvilke salmer vi skal synge til brylluppet